Våre Erfaringer og meninger

SMW: Hvordan de største selskapene i UK bruker Twitter

social media week

Social media week er igang her i London, og jeg startet uken med å delta på et seminar holdt av Drew Benvie. Han er en ekspert på sitt område – PR, sosiale medier og kommunikasjon – og han holdt et foredrag om hva som blir det neste store innen sosiale medier. Og jeg var svært overrasket over å finne ut at det er Twitter som er spådd å bli «the next big thing». Twitter som har vært tilgjengelig for oss alle siden oktober 2008. Dette kom som en liten overraskelse på meg. Det var til og med en live avstemning under selve seminaret hvor du kunne stemme på det sosiale mediet du forventer at kom til å bli det neste store. Min stemme gikk til Instagram, og jeg var visst ikke den eneste.
SMW

Foredragsholder Drew Benvie er grunnleggeren av kommunikasjonsbyrået Battenhall, og de har i løpet av de siste månedene utviklet en rapport hvor de har sett på hvordan de FTSE 100 selskapene (de topp 100 høyest prisede selskapene notert på London-børsen) bruker Twitter og sosiale medier – Du kan laste ned hele rapporten på deres nettside her. I deres grundige analyse kommer det frem en del sjokkerende statistikker, og det viser seg at det er svært få av de 100 selskapene som faktisk bruker sosiale medier effektivt. Jeg er igrunn litt overrasket at ikke flere av disse store selskapene fortsatt ikke prioriterer sosiale medier i sin kommunikasjon. Sosiale medier – og da spesielt Twitter – kommer ikke til å forsvinne med det første, så selskapene kan like godt kaste seg ut i det nå. Jo tidligere de begynner, dess større er sjansene for at de kan bli veldig gode på det.

Noen av hovedpunktene fra seminaret jeg synes det er verdt å få med seg er:

  • 88 av de 100 FTSE selskapene har en Twitter konto, det vil si at hele 12 av dem ikke har en Twitter konto i det hele tatt.
  • Bare 27 av de 88 Twitter kontoene er verifiserte. Sjansen er at de resterende 61 ikke vet hvordan de skal få den blå haken ved siden av navnet sitt.
  • 8 av de 88 selskapene som faktisk har Twitter har aldri brukt den. Hvis de har tatt seg tid til å sette den opp må de vel ha hatt en plan for den – jeg skulle likt å visst hva som gikk galt.
  • Hele 6 av disse 88 har ikke Twitret de siste 6 månedene. Jeg er sikker på at samtlige av disse selskapene har gjort NOE merkverdig de siste månedene som hadde fortjent en tweet.
  • Bare 29 av 88 selskaper har over 10 000 følgere. Dette synes jeg er skuffende med tanke på at alle disse er store navn som skulle i teorien burde få svært mange følgere organisk.
  • ENRC ble kåret til dårligst av dem alle. På deres konto @news_enrc hadde de bare 4 følgere – noe som er mindre enn noen av kontoene som aldri har sendt ut en tweet i det hele tatt – og alle tweetene er på russisk. Kontoen er ikke personalisert i det hele tatt, og selskapet nektet til og med å svare på om dette er deres offisielle konto. Det blir vel ikke stort verre enn dette?
  • Fler og fler selskaper har 2 twitterkontoer. En offisiell en de kan bruke til branding og en de bruker til kundeservice. Dette betyr at de slipper å ta seg av klager og negative kommentarer på «hovedkontoen» deres.

Vi gleder oss til å dele mer av våre erfaringer og opplevelser på Social Media Week. Stay tuned! :)

About Vivian Vestre

No information is provided by the author.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.