Våre Erfaringer og meninger

Shingy spår den digitale fremtiden

Tidligere i år tok AOLs digitale profet, David Shing, turen fra New York til Oslo for å snakke om det digitale landskapet og hvordan man kan skape engasjerende innhold i […]

Tidligere i år tok AOLs digitale profet, David Shing, turen fra New York til Oslo for å snakke om det digitale landskapet og hvordan man kan skape engasjerende innhold i riktige kanaler.

By Bettina Fuhr Norstein & Vivian Vestre

Foredraget viste hvordan merkevarer i Norge kan utnytte de endringene som kommer. Shing sammenligner digital markedsføring med å male. På samme måte som du kan skape de vakreste kunstverk med primærfargene rød, gul og blå, så er det tre grunnkomponentene for å lykkes med digital markedsføring: teknologi, innhold og distribusjon.

Fokus på godt innhold

– 61% av mottakere bryr seg ikke om innhold kommer fra en merkevare, så lenge det er av høy kvalitet,
sier Shingy og viser til omfattende undersøkelser gjennomført av AOL. Han anbefaler eksperimentering for å finne ut av hva som fungerer. Man trenger heller ikke promotere alt innhold som blir produsert, hvis det ikke er bra nok så vil du tjene på å holde det tilbake.
David Shing, eller Shingy som han liker å kalle seg, understreker at et viktig fokus fremover kommer til å dreie seg om å skape godt innhold. Men kanskje enda viktigere vil det være å gjøre innholdet tilgjengelig for forbrukere på steder hvor de ønsker å bli nådd.

Shingy rister også på hodet når han kommer inn på temaet målgruppe og segmentering. – Det er fortsatt vanlig å dele målgruppene inn i demografiske grupper, men da treffer du ikke nødvendigvis de som ønsker å benytte seg av din tjeneste, forteller Shingy. Konklusjonen blir at merkevarer bør segmentere på interesse og behov, fremfor alder og kjønn.

Tilpass innholdet du sender ut

Selv om ditt selskap opererer på en internasjonal arena, forventer forbrukeren en lokal opplevelse. Det er kulturelle forskjeller i alle markeder, og derfor er det ikke all kommunikasjon som lar seg oversette direkte til de lokale markedene man opererer i.

Disruption er et moteord vi hører mye om i disse dager. Dette er egentlig ikke et nytt fenomen. Underholdningsindustrien har slitt med å tilpasse seg teknologisk utvikling siden fildeling ble introdusert i 1999.

I dag er det hotell- og taxiindustrien som utfordres av nye aktører som Über og AirBnb. Shingy viser eksempler på hvordan de merkevarene som klarer å tenke nye løsninger, kommer seg godt ut av kinkige situasjoner. – Du slipper ikke unna utviklinger i teknologien, – You’ve got to lean into it, understreker Shingy på sin umiskjennelige Australske aksent.

Visuell kommunikasjon

Videokommunikasjon vil bli stadig viktigere. Videoer av høy kvalitet og et fokus på hvilket innhold forbrukeren ønsker å se vil sørge for synlighet og oppmerksomhet.

– Teknologi endrer ikke menneskers behov, det endrer oppførsel, forklarer Shingy, og illustrerer det med en barplakat som annonserer for 3D tinder. Det betyr at generasjonen som vokser frem i dag vil ha et helt annet forhold til teknologi enn det vi kjenner til nå. De er opptatt av at kommunikasjonen må vises, og de er utålmodige. Dette er forbrukere du når ved hjelp av filmer, kreative bilder eller små klipp. En tekst er det ingen som tar seg tid til å lese.

About admin

No information is provided by the author.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.