Våre Erfaringer og meninger

10 løgner i reklamer

Enkelte utsagn som blir brukt i reklamefilmer hører man så ofte at man tilslutt tror på dem. Men ikke alt som blir sagt om produkter for å promotere dem stemmer. […]

Enkelte utsagn som blir brukt i reklamefilmer hører man så ofte at man tilslutt tror på dem. Men ikke alt som blir sagt om produkter for å promotere dem stemmer. De to festlige karene John og Dave i Alltime10s har samlet disse i en topp 10 liste. Den går som følger:

10. Diamanter varer evig.
Dette slagordet ble lansert i en reklamekampanjer under den store depresjonen i USA på 1930-tallet for å booste salget av diamanter. Romantisk eller hva?

9. Naturlige smaker.
Dette er et typisk ord som høres veldig bra ut, men som egentlig ikke beskriver noenting som helst. Visste du at en naturligsmak ikke nødvendigvis betyr at produktet er proppet fullt med friske og gode bær? Men det er kjemikalier som er laget for å gi en lik smak.

8. Halitosis (dårlig ånde) gjør deg upopulær.
Av en så enkel grunn som at dette latinske ordet høres ut som en medisinsk tilstand, så klarte Listerine på 1920 tallet å øke salget på munnskyll fra $115.000 til skyhøye $8 millioner innen 7 år. Og nei, dårlig ånde er fortsatt ikke en alvorlig sykdom (selv om det sikkert er et symptom på ett eller annet!).

7. Du kan se ut som modellene du ser i reklamer.
I flere reklamer for maskara tar de i bruk falske øyenvipper, mens for foundationer som skal gi deg plettfri hud så er det en stor sjanse for at bildet er retusjert. Snakk om lureri!!

6. What you see is what you get.
Vi har vel alle sett filmen hvor Mc Donalds viser nøyaktig hvor mye arbeid og styling som ligger bak en photoshoot med deres burgere? (Hvis ikke må du klikke her). Dette er vel mye av det samme som punkt 7.

5. Vitamintilskudd gjør deg sunnere.
Jeg er fortsatt overbevist om at enkelte av disse hjelper hvis du har drastiske vitaminmangler, men jeg tror ikke du kommer til å få nok overskudd til å legge ut på en topptur fordi du har tatt en esktra C-vitamintabelett om morgenen.

4. Posjonsforslag.
Når du hører at det er bare 1 kcal i et glass med brus, så kan det lønne seg å sjekke den lilleskriften og finne ut hvilken størrelse det er på glasset fabrikanten bruker som utgangspunkt for utsagnet. Selv om det er helt urealistisk at du skal ta deg et shotglass med Coca Cola, så er dette fullt lovlig og teller ikke som misvisende reklamer.

3. Flaskevann er renere.
Dette kan nok stemme i land som Amerika og Norge, men jeg ville fortsatt foretrukket vann fra en plastikkflaske fremfor å kose meg med vannet i springen i Mexico. La oss si at denne «løgnen» sikkert er sann i enkelte land/områder.

2. «Disse produktene er bra for deg».
Sjokoladepålegg som Nutella og Nugatti fokuserer ofte på den lille delen av produktet som inneholder nøtter, og mener derfor at dette er en sunn og næringsrik del av frokosten din. Utsagn som dette kan det lønne seg å ta med en klype salt.

1. Pledging allegiance.
Denne er så amerikansk du bare får det, men det er fortsatt utrolig morsomt. På de aller fleste skoler i Amerika må studentene love troskap til Amerika og det amerikanske flagget. Men hvem hadde trodd at hele denne tradisjonen startet fordi en genial markedsfører ønsket å selge flere flagg?

Jeg anbefaler deg å sjekke ut filmen i sin helhet under her, hvor du vil få de fullstendige forklaringene og resultatene fra undersøkelsene som ligger til grunn for denne listen.

Det kan jammen lønne seg og tenke seg om to ganger før man tar det som blir sagt i reklamer for god fisk.

Var det noen av disse utsagnene som sjokkerte deg?

About Vivian Vestre

No information is provided by the author.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.